Skolwebben/Edwise

Följ ditt barns utveckling i skolan

På Stockholm Skolwebb hittar du den bedömning lärare har formulerat i de skriftliga omdömen som eleven får varje läsår i årskurserna 1-5. De är underlag för dig att utgå ifrån inför att du och ditt barn möter läraren vid utvecklingssamtalet.

Den individuella utvecklingsplanen, IUP, som formuleras av dig och ditt barn tillsammans med läraren, finner du också i Stockholm Skolwebb.

Följ frånvaron

När en elev är frånvarande utan att en vårdnadshavare har anmält det räknas det som ogiltig frånvaro. Både giltig och ogiltig frånvaro syns tydligt på elevens schema i Stockholm Skolwebb. Du kan, efter att lärare registrerat frånvaron, godkänna frånvaro direkt i Stockholm Skolwebb. Både du och läraren får överblick över elevens frånvaro och närvaro.

Vad är Stockholm Skolwebb?

Via Stockholm Skolwebb kan du samarbeta med ditt barns skola. Stockholm Skolwebb är grundskolans webbplattform för lärande och kommunikation. Där kan du anmäla ditt barns frånvaro, boka tid för utvecklingssamtal och ta del av ditt barns schema och läxor.

Via Stockholm Skolwebb kan du enkelt ta kontakt med lärare och de kan nå dig med veckobrev och planeringar eller föreslå tid för utvecklingssamtal.

Lärare, elever och vårdnadshavare kan logga in på Stockholm Skolwebb men ser olika saker.

Vad är vårdnadshavare?

Vårdnadshavare är ett juridiskt begrepp. Vårdnadshavare kan vara någon annan än en förälder. För att kunna logga in i Stockholm Skolwebb krävs att du är vårdnadshavare.

Varför e-legitimation?

På ditt konto i Stockholm Skolwebb finns uppgifter om eleven. Uppgifterna får inte hamna i orätta händer och därför ska alla vårdnadshavare använda e-legitimation eller BankID. Lärare har en inloggning med ett säkerhetssystem som identifierar läraren, den skola, de klasser och grupper läraren ansvarar för. Elever har en enklare form av inloggning som ger dem möjlighet att ta del av den individuella utvecklingsplanen samt information om skolarbetet som lärare väljer att presentera.

E-legitimation eller BankID skaffar du hos din bank.

 

Om du behöver hjälp
 

Bankernas gemensamma information:
www.​e-legitimation.​se(Länk till annan webbplats, http://www.e-legitimation.se) ›

Support:
Telefon 08-508 00 508
e-post e-support@​stockholm.se.

Öppettider september-april:
Måndag-torsdag kl. 8.00-16.30, fredag kl. 8.00-16.00

Öppettider maj-augusti:
Måndag-torsdag kl. 8.00-16.00, fredag kl. 8.00-15.00

 

Dela: