Skolplattformen för elever och vårdnadshavare

skolplattformen_logo

Skolplattformen

Skolplattformen är en gemensam digital plattform för Stockholms stads skolor och förskolor. I skolplattformen planerar och delar pedagoger, elever och vårdnadshavare och får överblick över det som händer i skolan. Skolplattformen ersätter från höstterminen 2018 Skolwebben. Skolplattformen kommer att utvecklas kontinuerligt och mer funktionalitet tillkommer efterhand.

Vad innehåller skolplattformen?

Skolplattformen innehåller information om ditt barns skolgång. Mängden information kommer att fyllas på successivt. Skolplattformen ersätter från höstterminen Skolwebben. På skolplattformens startsida har ditt barns skola möjlighet att publicera nyheter om saker som händer på skolan, till exempel  utflykter. Via startsidan kan du även anmäla ditt barns frånvaro direkt i skolplattformen.

Ditt barn kommer också att få tillgång till skolplattformen, med möjlighet att ta del av information rörande sin skolgång. Över tid kommer ditt barn även att få tillgång till nya digitala verktyg i skolplattformen, till exempel för att lämna in skoluppgifter.

Hur loggar jag in?

Skolplattformen kan användas med både surfplattor, smarta mobiltelefoner och datorer. Du som vårdnadshavare / förälder loggar in på startsidan via skolplattformen.stockholm.se/vardnadshavare.

För att stadens högt ställda säkerhetskrav ska uppfyllas kommer du som vårdnadshavare / förälder att logga in med hjälp av e-legitimation (t ex BankID).

Skaffa BankID (annan webbsida)

Var hittar jag mer information?

Introduktionsfilm till skolplattformen

Stockholms stads webbplats

Supportfilmer och instruktioner

Elever:

Vårdnadshavare:

Kontakta supporten – elever och vårdnadshavare

Elevsupporten har öppet vardagar klockan 08.00–17.00.
Vårdnadshavarsupporten har öppet vardagar klockan 08.00–16.30, fredagar samt maj–augusti klockan 08.00–16.00.

Support vårdnadshavare

Telefon: 08-508 11 552