Information från SYV

VAD HÄNDER UNDER HÖSTEN INOM STUDIE- OCH YRKESVÄGLEDNING?

Uppstart

Jag träffar eleverna klassvis och förbereder dem för vad som står på agendan under ht-terminen.

Framtidståget gästar Sturebyskolan för fjärde året i rad måndagen 3 oktober mellan 10.30 -11.30.

Där får vi ta del av unga människors vägval i livet och bekanta oss med några olika yrken.

UF- Ung Företagsamhet kommer veckan därpå, torsdagen13 oktober, och det blir en heldag från 8.30 – 14.30.

Förutom UF-medarbetarna kommer eleverna även möta representanter från Swedbank och Arbetsförmedlingen.

Gymnasiemässan i Älvsjö är i år tidigarelagd och går av stapeln torsdag-lördag 20-22 oktober. Eleverna kommer besöka mässan under skoltid och ett tips är

-att som förälder- gå på lördagen med sitt barn då det oftast är lite lugnare.

Parallellt med detta kommer jag att ha både gymnasieinformation för eleverna samt enskilda elevsamtal med var och en.

Föräldramöten ligger också inlagda i kalendariet och det tidigt i år, redan i september, dessa är uppdelade klassvis och de som eventuellt får förhinder i sin klass är välkommen att delta vid annat tillfälle.

Varmt välkomna!

Jill Linnèr