Anmäl frånvaro

All frånvaro skall anmälas innan kl. 08.00 varje dag när eleven är frånvarande

Du kan anmäla ditt barns frånvaro på fyra olika sätt:

Via Skolplattformen

Skolplattformen  (kräver e-legitimation)

Via SMS

Du kan skicka ett sms för att anmäla ditt barns frånvaro. Tänk på att du måste registrera ditt mobiltelefonnummer i Skolplattformen (webbplats) för att du ska kunna sms:a frånvaro. Handledning och telefonnummer för sms-tjänsten hittar du på stockholm.se.

Via app

Med appen Anmäl frånvaro Stockholm kan du snabbt och enkelt använda din mobiltelefon för att anmäla ditt barns frånvaro. Tänk på att du måste registrera ditt mobiltelefonnummer i Skolplattformen (webbplats) för att du ska kunna använda appen. Supportguide och länkar för appen hittar du på stockholm.se

Via telefonsvarare

Telefonsvarare: 08 – 508 46 333. Uppge klass, namn på elev, hel eller deltids sjukskrivning (ange tid) och namn på vårdnadshavare

Digital ledighetsansökan

Numera går det även att ansöka om ledighet i Skolplattformen. För att se hur du kan ansöka så kommer här en guide.

För att underlätta hanteringen av ledighetsansökan är det viktigt att båda vårdnadshavarna samtycker till ledigheten.

vardnadshavare_digital_ledighetsansokan.pdf